Hoppa till innehåll

Närproducerad mat i kommunens verksamheter

Indikatorn mäter livsmedel som ger störst klimatpåverkan nämligen kött, fågel, mejerivaror och ägg.

Indikator 3.7 Andelen närproducerad mat i kommunens verksamheter inom varugrupperna kött, fågel, mejeri och ägg från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige.
Datakälla: HanteraLivs

Kommentar

Utifrån den aktuella lagstiftningen, Nackas geografiska placering, budget och aktuella inköpsstatistik är mäter indikatorn andel närproducerad mat (%) i kommunens verksamheter inom varugrupperna kött, fågel, mejeri och ägg (från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige). Procentandelen är baserad på kilo.

Indikatorerna som berör ekologisk mat, miljömärkning och närproducerat har under 2020 uppmärksammats bland annat på nätverksträffar och i en digital samarbetsyta för måltidspersonalen som beställer från livsmedelsavtalen (förskola, skola gymnasium, seniorcenter).

Delmålet som sattes till 2020 har uppnåtts. För 2020 uppmättes andelen närproducerad mat i kommunens verksamheter vara 86,5 procent.

Sidan uppdaterades: